About Me Portfolio Project Management Internet Marketing Contact

1 2 3 4 5 6
RTL Nederland / Buienradar
Routeradar
Opdracht vervuld als eigenaar van MarijeHofland.nl (via Hero)

RTL Weer & Verkeer wilde een nieuw product ontwikkelen om "Verkeer" een belangrijke pijler binnen de afdeling te maken, naast "Het Weer". Middels diverse apps, een website en televisie bieden zij gebruikers (de primaire focus ligt op forenzen) relevante verkeersinformatie, zowel voor vertrek als onderweg.
Gedurende de creatie van dit product diende een concept ontwikkeld te worden en het volledige product (bevat o.a. diverse webservices; back-end; website; apps; televisie productie) diende vervaardigd te worden.

Voor dit project was ik de Senior Online Project Manager / Technical Project Lead / SCRUM master, en de product owner tijdens de conceptfase. Voorbeelden van verantwoordelijkheden:

 • (technische) coördinatie
 • kwaliteitsbewaking
 • risico management
 • time management & planning
 • project documentatie
 • conceptontwikkeling
 • SCRUM master-role
 • Product owner rol gedurende de conceptfase.
View my portfolio
ANWB REISINFORMATIE

Opdracht vervuld als eigenaar van MarijeHofland.nl (via Itera).

Voor de ANWB is een applicatie ontwikkeld, waarmee bezoekers van anwb.nl een eigen persoonlijk reisgidsje met praktische reisinformatie kunnen samenstellen. Nadat zij hun persoonlijk informatie hebben geselecteerd, kunnen ze hun persoonlijke gidsje downloaden als een PDF-document of als een ePUB bestand voor gebruik op een iPad of eReader.

Voor dit project en ik de Senior Online Project Manager / Technisch Projectleider. Voorbeelden van verantwoordelijkheden:

 • (technische) coordinatie
 • kwaliteitsbewaking, budgetbewaking, risico management, time management & planning
 • project documentatie (bijv. BC, brief, projectplan, scope definitie, rapportages, PHR, SLA, etc.)

Bekijk mijn portfolio
MICROSOFT MEA
GOLD COINS / BOOST YOUR SALES

Opdracht vervuld tijdens mijn dienstverband bij communicatiebureau NoSuchCompany.

Voor Microsoft MEA is een sales promotie engine vervaardigd. Deze engine biedt een flexibele, voordelige en efficiënte manier voor Microsoft om partner campagnes te lanceren in het Midden Oosten en Afrika.

Als de senior project manager tijdens de opstartfase van dit project was ik verantwoordelijk voor:


 • Concept
 • Begroting en business case
 • Procesanalyses
 • Proof of concept
 • Project set-up

Bekijk mijn portfolio
OUT IN AFRICA TOURS
IT CONSULTANCY

Opdrachten vervuld als eigenaar van Blue Balloons en tijdens mijn dienstverband bij communicatiebureau NoSuchCompany.

Out in Africa Tours is een bedrijf, dat maatwerkreizen naar Zuid Afrika aanbiedt. Mijn ervaring met deze organisatie kent reeds een lange geschiedenis. Tijdens mijn werkzaamheden voor Blue Balloons omvatten de door mij geleverde diensten reeds website en nieuwsbrief creatie, internet marketing, training en advies. Na mijn overstap naar NoSuchCompany werd er in eerste instantie aan een ander bedrijf gevraagd de website te ontwikkelen, maar helaas verliep dit niet naar wens. Hierop werd mij gevraagd naar de website te kijken. Ik stelde een rapport op met daarin een advies betreffende de vervaardiging en functionaliteit van de website. Dit rapport ging dieper in op twee specifieke gebieden, namelijk 1) gebruiksvriendelijkheid 2) zoekmachine optimalisatie.


Bekijk mijn portfolio
MICROSOFT WESTERN EUROPE
SMASH YOUR TARGET

Opdracht vervuld tijdens mijn dienstverband bij communicatiebureau NoSuchCompany.

Voor Microsoft WE is de SmashYourTarget campagne opgezet. Het doel van de campagne is het verhogen van het aantal Windows 7 verkopen door de distributeurs.

Een doos met een gouden envelope werd geplaatst in het kantoor van de distributeur. Het team van de distributeur kreeg een verkoop doelstelling van hun partner account manager. De distributeur kon de verkopen doorgeven via de website en zodra de doelstelling behaald werd, verzond het systeem een code waarmee het slot opengemaakt kon worden. Op deze wijze kregen zij toegang tot de gouden envelope en wonnen prachtige prijzen.

Als de senior projectmanager was ik verantwoordelijk voor:
 • project set-up en coördinatie
 • kwaliteitsbewaking
 • IT consultancy
 • rapportages
 • project evaluaties
ROYAL DUTCH SHELL
VISUAL MEDIA SERVICES PITCH

Opdracht vervuld tijdens mijn dienstverband bij communicatiebureau NoSuchCompany.

Toen de Royal Dutch Shell contact had opgenomen met het communicatie bureau NoSuchCompany om deel te nemen aan een pitch om de Visual Media afdeling binnen Shell op te zetten heb ik alle noodzakelijke documenten geschreven, inclusief het antwoord op de Request for Information (RFI), Request for Proposal (RFP), aanvullende documenten, rapportagevoorstellen en tariefvoorstellen. Tevens heb ik het gehele proces gecoördineerd, zowel binnen het communicatiebureau als richting Shell.

Deze pitch heeft geresulteerd in een 3-jarig contract tussen het communicatiebureau NoSuchCompany en Shell. Op dit moment heeft NoSuchCompany een team binnen Shell zitten, bestaande uit ongeveer 7 design- en brandingspecialisten en voert zij tevens veel Shell opdrachten uit binnen haar eigen kantoor in Rotterdam.


Bekijk mijn portfolio
It Project Management & Internet Marketing What can I do for you